top of page

Mijn schild

Updated: Jan 23


In het nieuws hoor je veel over wapens en schilden.

Mijn schild is mijn geloof. En ik weet dat satan een plan heeft om de wereld te regeren. Maar God heeft een veel groter PLAN. Hij doet de hemel open voor ieder die Hem zoekt!

Toen Jacob was gevlucht voor zijn broer Ezau, lag hij met zijn hoofd op een steen te slapen en daar ontmoette hij God.

De hemel werd geopend voor hem en hij zag de engelen uit de hemel neerdalen. Hij noemde die plaats Bethel.


Waar jij ook bent op dit moment en in welke situatie je jezelf bevindt; of je nu lekker thuis in bed ligt of dat je op de vlucht bent voor jezelf of...(vul maar in)...God wil voor jou ook de hemel openen.


Zijn Israël is zoveel groter dan waar wij ons nu op focussen. Ieder die zich verbonden heeft met de Here Jezus hoort bij Israël. Jij bent één met je broers en zussen in Israël. Je lijdt mee, je huilt diep vanbinnen vanwege het onrecht en de wapens die gebruikt worden om gewone burgers met hun kinderen te treffen. Bid mee dat Gods PLAN wordt uitgevoerd. Zijn volk maakt hij dwars door al dit lijden heen tot een eenheid. We bidden gezamenlijk: "Spaar Here uw volk"! Heer, red ons, want wij zijn uw eigen volk. Andere mensen lachen ons uit en vragen waarom u niets doet."


De Here heeft een PLAN. Hij gebruikt lijden om ons te onderwijzen zodat we ons hart laten scheuren...totdat we met elkaar diep berouw hebben vanwege de zooi die we er met elkaar van gemaakt hebben in ons leven. Dat we het met elkaar niet kunnen maken...dat we allemaal op ons eigen eilandje oordelen over elkaar.


Maar God brengt ons terug naar Zijn hart. We gaan nu meelijden met Israël. Onze broers en zussen zijn in diepe nood. We huilen mee en bedenken dat God zijn volk in ballingschap liet gaan, zoveel jaren geleden. Ooit was Israël één volk. Maar het koninkrijk scheurde in tweeën. De 2 stammen Juda en Benjamin werden meegevoerd naar Babel en de 10 stammen naar Assyrië. Daar zijn ze verstrooid onder de volken en maar een heel klein gedeelte is teruggekeerd naar Israël. De meeste stammen zijn hun afkomst vergeten en weten niet meer dat ze eigenlijk ooit ook Israël waren. Alleen de joden weten nog dat ze bij de stam van Juda horen...Gods volk is uitgegroeid en heeft zich vermeerderd en is ontelbaar groot geworden...net zoveel zandkorrels als het zand van de zee!

Als je het stuk hebt gelezen in Hebreeën 11 door op de blauwe letters te klikken dan lees je dat we mogen uitzien naar een beter VADERLAND. God wil de hemel voor ons openen en ons Zijn PLAN laten zien!

We zullen allemaal eens sterven en dan gaat die hemel open. Tot die tijd mogen we meebouwen en meewerken om mensen uit te nodigen om door lijden heen te gaan naar het Hemels Vaderland dat voor ons klaarligt. Dat kun je alleen bereiken door vanbinnen te veranderen en dagelijks je geestelijke wapens op te pakken.


Het schild van het geloof mag je voor je houden om je hart te beschermen. De helm van heil en vrede doe je op je hoofd. In die wapenuitrusting krijgt je hemelse gedachten en je past precies in je pantser van gerechtigheid, waardoor je iedere dag de genade aanpakt die onze Here Jezus ons aanbiedt. De gordel van de waarheid doe je om zodat je geen leugens meer gelooft maar je gedachten laat zuiveren. Tot slot trek je je schoenen aan die iedere dag bereid zijn om Gods Evangelie te delen met elkaar en met anderen die er nog niets van weten. Gods volk moet groeien. Ook de heidenen mogen aansluiten! En ook de Israëlieten die hun afkomst vergeten hebben mogen erbij komen.


Met elkaar zullen we aankomen in het Hemelse Vaderland!

44 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page