top of page

Van je hoofd naar je hart

Updated: Oct 2, 2023


Zo vaak hoor je dit: "Laat het van je hoofd naar je hart zakken!"

Maar wat betekent dat eigenlijk?

Deze uitdrukking wordt meestal gebruikt als je moet leren om te voelen.

Als je andere zintuigen moet leren gebruiken dan je denkvermogen.

Maar..wees eens eerlijk..

Als je wilt leven vanuit Gods Woord dan ontdek je een veel diepere dimensie.

Wanneer je leert voelen, en dan wordt er ook over een "onderbuik gevoel" gesproken, dan komt er vaak veel pijn naarboven. En pijn is helemaal niet leuk om te voelen.

Ik ben opgegroeid in een gezin waar mijn pa altijd zei: "Je moet niet letten op wat je voelt". Dat had hij meegekregen vanuit zijn opvoeding.

Het heeft hemzelf en mijn moeder en ons als kinderen veel emotionele schade gebracht. Later vroeg ik mij vaak af waarom ik zoveel tranen moest huilen...Gelukkig gaven mijn geestelijke ouders en Antoine mij alle ruimte om te helen van die opgelopen emotionele schade, en dat heeft heel veel innerlijke heling gebracht. Want je moet je gevoel niet uischakelen! Je verstand en wil en gevoelsleven zijn jouw ziel. En als je een deel van je ziel uitschakelt dan is dat zeer schadelijk voor je gezondheid. Daarom begrijp ik de therapeuten wel die spreken over het voelen. Niet alleen denken maar ook voelen. en dat moet je ook zelf willen toestaan!

Maar...

Hoe zit dat dan met de gelovigen die ontdekken dat je gevoel vaak zo bedriegelijk is en dat je hart vele wegen kent die van God afdwalen...?

Ja, nu komen we bij de oorsprong van de mens. Iedereen heeft een hart dat gebroken is. Of je het nu wilt toegeven of niet...we zijn allemaal gebroken mensen met gebroken harten en we hebben allemaal heling nodig. En dat kan alleen als Gods Heilige Geest jouw geest mag veranderen. Dat noemen we "opnieuw geboren worden". Je bent als mens immers niet alleen ziel en lichaam, maar je bent: geest en ziel en lichaam. En die 3 werken constant samen of ze werken constant tegen elkaar in. Dat geeft een heleboel innerlijke strijd. Als je geest nog niet vernieuwt is door de Heilige Geest dan leef je vanuit je oude identiteit.

Of je leeft gedeeltelijk met de Heilige Geest en gedeeltelijk vanuit je oude identiteit. Herken je die innerlijke strijd?

Mag de Here Jezus jouw denken veranderen, en jouw gevoelsleven vernieuwen en jouw wil omvormen tot alles wat GODS wil en PLAN is voor je leven? Dan staat je leven op zijn kop! WOW...dat is een proces van heiliging die je toch zeker wilt aangaan!

WORD WIE JE WERKELIJK BENT.

Zoals God de Schepper jou bedoeld heeft!
51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Beilerville. Een van de betekenissen van "ville" is: Beschermer en dorp of stad.

bottom of page