top of page

Leven in Gods beschermingVaak heb ik me afgevraagd hoe alle Israëlieten veilig kunnen wonen in Gods bescherming. Er zijn namelijk ontelbaar veel Israëlieten. Net zo min als je de zandkorrels op het strand kunt tellen, zijn het aantal Israëlieten niet te tellen. Ze zijn ook vaak hun afkomst vergeten, en de mensen die gelovig zijn geworden vanuit de heidense stammen, horen er ook bij. Als je bedenkt dat na de Babylonische ballingschap (dat waren de 2 stammen) en na de Assyrische ballingschap (dat waren de 10 stammen) verspreid zijn over de hele aarde en zich vermenigvuldigd hebben in al die jaren....dan zijn ze inderdaad niet meer te tellen!

Hoe kunnen al die mensen dan in het land Israël wonen? vroeg ik me af.

Nu heb ik antwoord gekregen op mijn brandende vraag.

Eerst leidde de Vader mij naar de scheidsmuur die Hij heeft weggenomen door Jezus' offer aan het kruis. Het voorhangsel is weg. Iedereen die in de Here Jezus gelooft en in zijn opstandingskracht wil leven, mag vrije toegang hebben tot Gods Troon van Genade.

Is dat niet BIJZONDER?!!!

Lees dit in Efeze 2 hier in vers 14.

Dat geldt ook voor de scheidsmuur in je eigen hart. Daar kun je meer over lezen in mijn blog op mijn website van Vrije Vlinder. Klik hier.

Zodra die scheidsmuur weg is...en dat is een hele klus om zover te komen.., kun je meebouwen aan een veilige muur rondom je relatie, je gezin, je kerk, de medechristen, de Joden en de niet-joden. Ik ben op dit moment een Bijbelleesplan aan het lezen van YouVersion over Herstel. Dat gaat over het Bijbelboek Nehemia. Hierin wordt verteld hoe Nehemia vanuit de ballingschap terugkeerde om de muur rondom Jeruzalem te herstellen. Een prachtig Bijbelboek. Hij herstelde de muur in 52 dagen!

Dat was een missie.

Heb jij ook een missie?

Er moeten muren worden afgebroken en een veilige muur worden gebouwd rondom de Joden en Israëlieten en alle christenen.

Weet je wat zo mooi is?

God zal zelf een vurige muur zijn rondom ons. Een bescherming zal er zijn. Altijd. Als je leest in Hosea 1 ga je begrijpen dat alle ontelbare Joden (2 stammen) en niet-joden (10 stammen) met alle christenen die erbij gekomen zijn door hun geloof in Jezus, beschermd zullen wonen. Want God zelf zal een vurige muur rondom ons zijn!

Lees hier: Hosea 1:10

Lees hier: Zacharia 2:5WAT EEN BELOFTE!

70 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


Beilerville. Een van de betekenissen van "ville" is: Beschermer en dorp of stad.

bottom of page