top of page

Dromen

Updated: Jan 23

Ben je een dromer? Denk je er weleens over na hoe de VADER dromen kan gebruiken om je iets te vertellen? Ik droom steeds vaker betekenisvolle dromen en ik ga er bewust mee om door ze op te schrijven en biddend te vragen hoe ik die kan interpreteren.


Vannacht was het weer een bijzondere droom. Ik was gefocust op een heftige storm en een raam dat los zat en open vloog omdat het niet goed sloot. Toen kwam in de droom Henk Binnendijk het raam herstellen en gaf een vermaning dat we ons druk kunnen maken over vele zaken in ons leven en bezorgd kunnen zijn over onze kinderen. Maar dat de intieme relatie met God de Vader het allerbelangrijkste is!

Tijd nemen om stil te zijn. Even alleen met GOD, die zowel een Vader- als moederhart heeft.


Vandaag past deze overdenking uit mijn dagboek precies bij de droom die ik vannacht kreeg:


Gehoorzaamheid is de beste keuze

Veel mensen worden diep geraakt door ons verhaal. In 1995 hebben we alles opgegeven om Jezus te volgen: huis en bezittingen, en zijn gaan reizen om het Evangelie te vertellen. Kijk op de pagina van Over ons.


Ze gaan vergelijken en denken aan hun eigen situatie.

“Zou ik dat ook kunnen?” vragen zij zich af.

Weet je wat eigenlijk een belangrijker vraag is?

“Hoe kan ik mijn relatie met de Vader en Zijn Zoon Jezus verbeteren? Hoe kan ík mij laten leiden door Zijn Heilige Geest?”

Iedereen faalt op één dag wel één of meerdere keren. Dan mag je altijd weer nieuwe genade en liefde ontvangen om je te vergeven. Dat is geweldig!

Maar als je dichter bij Gods hart wilt komen is gehoorzaamheid de beste keuze!

Ik merk dat door steeds weer te gehoorzamen aan Jezus’ woorden er groei zit in mijn intimiteit met Hem! Ik ga meer begrijpen en meer Zijn liefde voelen. Valse schuldgevoelens verdwijnen!

Dat wens ik jou ook toe!

Je leeft dan niet meer tegenover Hem, maar heel dicht tegen Hem aan. Je bent dan één van de juwelen op Zijn borstschild: Zoals Aaron de 12 juwelen dicht bij zijn hart droeg als teken van zorg en liefde voor de 12 stammen van Israël, zó houdt Jezus jou dicht tegen zich aan en omklemt je en draagt je!

Ik wil niets liever dan zó dicht in Zijn nabijheid leven!

Ik ga steeds meer Zijn LIEFDE voelen!

Prediker 11:9

Jongeman, het is heerlijk om jong te zijn! Geniet van elke minuut! Doe alles wat u wilt; pak alles wat u krijgen kunt, maar vergeet niet dat u van alles wat u doet, ook verantwoording moet afleggen tegenover God. (Het Boek)


Mattheüs 19:24-26

“Je kunt zeggen dat het voor een kameel makkelijker is om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om in het Koninkrijk van God te komen!”

Door die opmerking raakten de discipelen erg in de war.

“Wie kan dan gered worden? vroegen zij.

Jezus keek hen ernstig aan en zei: ”Menselijk gesproken niemand. Maar bij God is alles mogelijk.” (Het Boek)


Wil je ook een wekelijkse email ontvangen met een dagboekoverdenking uit mijn dagboek? Stuur dan een email naar miekebeiler1958@gmail.comUIT HET DAL NAAR DE BERGTOP

DEEL 3: ZOMER: Geniet van het Leven in balans. Dag 204


IK HEB DIT DAGBOEK GESCHREVEN IN ENKELE JAREN. HET WAS VOOR MIJ EEN HULPMIDDEL OM MEZELF UIT HET DAL TE SCHRIJVEN WAAR IK ME OP DAT MOMENT BEVOND...

Deel 1: WINTER Vanuit het dal, in de kou, uitzien naar het nieuwe seizoen.

Toen ik klaar was dacht ik dat het dagboek compleet was.

Maar daarna volgden de volgende delen!


Deel 2: LENTE Het beklimmen van de bergtop: Ontluiking en openbloeien

Deel 3: ZOMER Geniet van het Leven in balans

Deel 4: HERFST Blijvende vruchten en Leven in overgave.
17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Beilerville. Een van de betekenissen van "ville" is: Beschermer en dorp of stad.

bottom of page