top of page

Breek uit je gevangenis

Updated: Jan 23


Hoe kan het gebeuren dat je christen bent en toch nog in een soort gevangenis leeft?

Je kent psalm 91 en je leeft onder de bescherming van de Almachtige God en Vader. En toch voel je jezelf gevangen. Dan wordt het nu tijd om daar uit te breken!

Allereerst wil ik je vertellen dat de innerlijke gevangenis pas voor iemand duidelijk wordt als er een verlangen ontstaat naar diepere innerlijke heling. Je ontdekt dat het al bevrijdend werkt om jezelf te openen en aan te geven dat je hulp nodig hebt. Wist je dat je dan al een hele belangrijke stap richting je eigen innerlijke heling gezet hebt?


Gisteren heb ik tijdens de dansexpressie uitgebeeld dat in het leven binnen de bescherming van God de Vader juist diepe trauma's naar boven mogen komen.

Als je toelaat dat Iemand je mag helpen om genezen en bevrijd te worden, ben je op weg om heel diep vanbinnen innerlijk geluk te ontvangen waardoor je niet meer uit je evenwicht raakt.

Heel vaak laten mensen die pas christen zijn geworden een stukje innerlijke heling toe. Daarna verstoppen ze de rest. Er blijft veel pijn zitten en in een later stadium durven ze hun innerlijke pijn niet meer te benoemen uit schaamte. Je hoort als christen toch de sleutel te hebben voor het verkrijgen van innerlijk geluk?! Als je dat zelf niet voelt ga je jezelf beschuldigen en daalt je zelfbeeld. Je voelt je een waardeloze christen. Dat is heel erg jammer. Dat is zonde van je leven!


Je bent juist heel erg waardevol en er liggen zulke mooie parels in jou verborgen!!

Hoe komt het toch dat zo weinig mensen uit hun eigen gevangenis kunnen stappen?

Een goed voorbeeld is het verhaal van NARNIA van C.S. Lewis.

Het land is toegeëigend door de heks/winterkoningin. Zij wil de regie over dat gebied. Maar de werkelijke koning is Aslan de Leeuw (is het type beeld van de Here Jezus)

Zolang je meegaat in de ideeën van de winterkoningin, word je gevangen gehouden en als er enig verzet in je opkomt, bevries je.

Dat is de situatie in je eigen leven. Je bent onder leiding van Koning Jezus maar een stukje van jouw eigendom ligt nog onder de heerschapij van de winterkoningin. Totdat...

je de innerlijke bevrijding toelaat!


Aan jou nu de keuze of je dit zo laat of dat je actie gaat ondernemen om dat deel van jou dat in bevroren toestand leeft, te laten ontdooien en bevrijden.


Die gevangeschap is niet altijd tijdens dit leven ontstaan. Dat kan een situatie zijn die vanuit de voorgeslachten al is overgedragen.

Is het dan niet ontzettend bijzonder dat je daar nu los van kunt komen?

Er is totale bevrijding en innerlijke heling mogelijk en je bent nooit "te groot" om dat nu toe te laten in je eigen leven hier en nu, en in dat van je kinderen....80 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Beilerville. Een van de betekenissen van "ville" is: Beschermer en dorp of stad.

bottom of page