Antoine & Mieke Beiler

Beilerville

Blogpost

Jouw Lock down

Geplaatst op 8 oktober, 2020 om 1:20

Heb jij een roeping?

Ben je ervan weggelopen? Was het te moeilijk? Ben je tussen wal en schip geraakt?

Waar ben je bang voor?

Om opnieuw te beginnen?

Misschien heb je ooit de sprong gewaagd en ben je tussen wal en schip beland. 


Dan heb je eigenlijk een soort JONA ervaring ondergaan. Je bent in het water gevallen en je hebt je bestemming niet bereikt. Natuurlijk is God daar om je op te vangen. Hij bedenkt altijd wel iets om je ergens in een Lock down op te vangen. Hij bestuurt een grote vis en daar zit je dan. Gevangen in je eigen denken en gevangen in een situatie waar je denkt niet meer uit te kunnen komen.

Mag ik je dan nu een goed advies geven?

De meeste mensen gaan psychologische hulp zoeken als ze er niet meer uit komen en in een depressie dreigen te vallen. Maar als je voor je gevoel zo vast zit als een muur, in je eigen Lock down, je voelt je benauwd in de buik van de vis ...Wat moet je dan doen?

Het enige wat nog overblijft is roepen tot God en je beloftes waar gaan maken. Jona riep in zijn benauwdheid tot God en bad: "Here ik zal doen wat ik beloofd heb! Hij erkende het bestaan van God en ZIJN ALMACHT, Hij bekeerde zich dus van zijn rebelse houding en was angstig. Hij wilde zijn belofte nakomen. Wat hij eens beloofd had aan God wilde hij nu ook echt gaan doen!!!

En weet je wat er gebeurde?

God zorgde dat Jona aan wal terecht kwam. De vis spuugde hem uit op het strand en hij begon opnieuw met de roeping waarmee God hem geroepen had.

HEB JIJ OOK EEN ROEPING???

Ja natuurlijk. Iedereen is geboren met een speciale roeping. Een grote zichtbare taak in de maatschappij of in de kerk of thuis in het eigen gezin. Hoe mooi is dat?!!!

De psycholoog helpt je om weer orde en zicht in je leven te brengen door te ontrafelen waardoor je tussen wal en schip bent geraakt. God biedt een oplossing aan en stuurt een grote vis zoals in het Bijbelboek JONA beschreven staat. Daar in die Lock down komt hij tot bekering en roept tot God en daarna mag hij opnieuw zijn roeping oppakken en verder gaan met het leven zoals God hem had gegeven. Zo ben jij net als Jona nu ook in de buik van de vis, GODS BAARMOEDER, terecht gekomen en zit je voor je gevoel volledig vast.

Deze tijd gebruikt God voor jou om terug te keren tot je oorspronkelijke roeping.

Als je was gevlucht mag je nu roepen tot GOD. Hij is je VADER en je mag horen bij de familie van Jezus, de ZOON van God en die heeft de weg vrijgemaakt om verder te kunnen leven met het leven zoals het bedoeld is. Iedere muur wordt door HEM weggehaald en ieder bolwerk zal worden afgebroken en iedere vallei zal worden opgehoogd. Als je een sprong wilt wagen en je dreigt tussen wal en schip te geraken hoef je niet opnieuw die val in het water te ondergaan en de Jona ervaring opnieuw te beleven omdat er een ophaal brug voor je wordt klaargelegd: Het kruis van de Here Jezus die onmogelijke situaties mogelijk kan maken zodat je toch op dat volgende schip kan komen. Niet als vlucht, maar als volgende bestemming om je vooruit te helpen!! Je mag nu komen in je volgende bestemming. Er is groei in je leven. 

Eerst terugkeren naar je roeping en je belofte aan God en daarna op naar: THE NEXT MOVE

Heb je alweer zin gekregen in een volgend avontuur met GOD?

Ik wel!

Reactie van Antoine:

Ik heb best veel mensen gesproken in binnen en buitenland die voelden dat zij door God voor iets geroepen waren, maar het niet durfden. Sommigen zijn ook heel eerlijk en doen zich niet anders voor maar zeggen gewoon "Ik kon het niet". Anderen vroegen me vaak in het buitenland (daar zijn ze hier te trots voor, want hier willen ze altijd boven je staan) "Antoine, waar haal je dat roekeloze geloof vandaan? Ben je ermee geboren denk je?" Haha, nou dat is pure genade. Toen God ons riep in de jaren 90 heb ik geen vragen gesteld. Heb meteen gehandeld en gewacht tot Mieke ook wist dat het goed was. Dat ging snel! Nederlanders stellen eerst 16 vragen en dan.......moeten ze er eerst voor bidden����Tegen die tijd dat ze een antwoord hebben is God al doorgegaan naar een ander persoon����Als je een geloofsroeping hebt leer je snel te luisteren en snel te handelen! En.....heel vaak geen vragen stellen want dan komen er heel veel duvels tussen en weten alles weer weg te praten! Nee, het is niet altijd (zeg maar nooit) makkelijk maar het heeft ons vele wonderen gegeven! Het heeft ons veel van God's grote Almacht laten zien!


Categorieën: Real freedom/Echte vrijheid

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties