Antoine & Mieke Beiler

Beilerville

Blogpost

Haal het allerbeste uit jezelf (vervolg)

Geplaatst op 17 november, 2019 om 22:25

Haal het allerbeste uit jezelf! Met deze blog heb ik een start gemaakt op mijn website van Vrije Vlinder.

Hier, op deze website van Beilerville, wil ik een vervolg schrijven.


Vergelijk je leven met een appel.

Misschien lijkt je leven op een mooie gave appel of misschien lijkt je leven op een appel waar een beurse plek in zit. De schil is beschadigd en ook rimpelig.

Wat voor waarde hebben zulke appels? De een ziet er mooi uit en de ander heeft te lang op de fruitschaal gelegen.

Kijk nu eens naar de groeikracht van deze ene appel. (Geschilderd door Annemarie Terpstra)


Als je er niets mee doet gebeurt er ook niets.

Ga eens nadenken wat je kunt doen met jouw leven:

 

Je kunt van 1 appel geen appeltaart maken.

Je hebt ook niet genoeg om er een schaal heerlijke appelmoes van te maken.

Je bent immers maar 1 appel.

Wat moet je doen om te groeien en te vermeerderen?

Je kunt jezelf af laten schillen.

Totdat je bij je kern bent. De kern bestaat uit een klokhuis en verschillende pitten. Vanbuiten lijk je op een mens uit 1 stuk. Maar als je diep vanbinnen kijkt dan zie je dat je kern uit meerdere delen bestaat.

Neem nu eens een andere vrucht, bijvoorbeeld de perzik. Vanbinnen ziet die er anders uit. De kern is 1 pit en soms valt die uiteen in twee delen. 

Ieder mens is verschillend en iedereen heeft een andere kern. Je identiteit is bepaald door je achtergrond: verschillende belevenissen, verschillende ouders, verschillende voorouders. Niemand is gelijk. Net als er vele vruchten zijn met verschillende kernen, zo zijn er ook allemaal verschillende mensen.

Ik wil me nu even beperken door verder te gaan met het voorbeeld van de appel en het klokhuis met zijn pitten.

Als je nu eens 1 pit in de grond stopt, dan zaai je daarmee 1 deel van jezelf in de Baarmoeder Gods. Je geeft een deel van jezelf over in Gods Liefdevolle HART.

Op dat moment lijkt het net of je verdwenen bent, onzichtbaar.

Als je jezelf zaait in die vruchtbare grond (Baarmoeder) dan zul je zien wat er tevoorschijn komt: Een klein plantje met wortels en uiteindelijk een schitterende appelboom met heerlijke appels (wedergeboren kind van God met vele gaven en talenten)

Veel mensen blijven voortbouwen in hun leven met dat ene gezaaide deeltje van hun leven. Ze hebben maar 1 pit in de grond gestopt. Maar je kern bestond uit meerdere pitten! Als je daar niets mee doet, dan kun je nooit een volledig geheeld mens worden.

Iedere keer laat God in Zijn eindeloze LIEFDE een ander deel van jezelf zien waaraan je kunt werken. Je mag ook die andere delen van jezelf gaan zaaien in de Baarmoeder Gods. En daar word je iedere keer weer als het ware opnieuw wedergeboren.

Net als een kreeft die meerdere keren vervelt, zo worden wij als mens iedere keer vernieuwd door een nieuwe manier van leven en denken en doen.

Wanneer je merkt dat je met een deel van jezelf worstelt, en je hebt dat nog niet overgegeven aan God de Vader, dan wordt het tijd om ook hiermee eens aan de slag te gaan. De Here Jezus zegt immers dat we wedergeboren moeten worden uit water en Geest. Jezus zelf was verwekt door de Heilige Geest. Hij kon niet zondigen. Zo mogen wij ook wedergeboren worden. 

Iedere keer opnieuw zal je in je leven ontdekken dat er nog blokkades zijn die die bovennatuurlijke stroom van de Heilige Geest tegenhouden. Je hebt al wel 1 appelpit gezaaid in de grond en je bent al vruchtbaar. Er is al een appelboom in je levenstuin gegroeid en de vruchten daarvan zijn al zichtbaar. Maar er zijn andere pitten in je kern (klokhuis), die nog niet gezaaid zijn. Er zijn delen achtergebleven. Niet alle pitten zijn gezaaid in de Baarmoeder Gods.

Waarom niet?

Waarom laat je toe dat er pitten achterblijven. Waarom is er geen totale overgave?

Vaak komt dat omdat je je schaamt voor iets.

Maar dat hoeft helemaal niet.

Stel dat je in je kindertijd ergens bent blijven steken. Er is een blokkade gekomen door een traumatische gebeurtenis in je jeugd, dan is dat deel is niet verder gegroeid. Als je dat deel (die andere pit uit het klokhuis) nu ook gaat leggen in de Baarmoeder Gods, dan mag dat ook wedergeboren worden en uit gaan groeien tot een vruchtbare appelboom! 

Eigenlijk doe je jezelf tekort als je delen achterhoudt.

Begrijp je nu dat de Bijbel in psalm 86 vers 11 van de NBG vertaling spreekt over het samenvoegen van je gebroken hart? Als je klokhuis bestaat uit meerdere pitten dan geeft dat aan dat je kern verdeeld is: gebroken en uiteengevallen. In mijn coaching traject spreek ik over je levenshuis met verschillende kamers van je hart waar verschillende delen (je innerlijke familie) in wonen.Nu je dit weet, durf je dan weer te dromen?

Heb je de moed om jezelf af te laten schillen tot je bij je kern gekomen bent? Wie jij eigenlijk bent?

Durf je daarna jezelf te zaaien in rijke vruchtbare grond, die veel voedingsstoffen bevat (de Baarmoeder Gods)?

En ga dan eens opletten wat je bereikt met de groeikracht in jouw kern!

Als je nu eens alle pitten die in het klokhuis zitten gaat zaaien...

Dan zal je gaan groeien en bloeien als nooit tevoren! Je echte identiteit is immers gezaaid in het Koninkrijk van God. 

En alleen dáár word je pas wie je WERKELIJK bent!!!


Romeinen 12

 2. En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is. (HSV)


 

Categorieën: Real freedom/Echte vrijheid

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

2 reacties

Antwoord ★ Owner
7:56 op 18 november, 2019 
Dankjewel lieve Esther!
Antwoord Esther
5:05 op 18 november, 2019 
Amen !