Antoine & Mieke Beiler

Blogpost

Blogpost

Opnieuw geboren worden!

Geplaatst op 9 april, 2017 om 15:25

Hear the bells ringing

They're singing that you can be born again

Hear the bells ringing

They're singing Christ is risen from the dead

You need Adobe Flash Player to view this content.

 

The angel up on the tombstone

Said He has risen, just as He said

Quickly now, go tell his disciples

That Jesus Christ is no longer dead


Joy to the word, He has risen, hallelujah

He's risen, hallelujah


He's risen, hallelujah


Hear the bells ringing

They're singing that you can be healed right now

Hear the bells ringing, they're singing

Christ, He will reveal it now


The angels, they all surround us

And they are ministering Jesus' power

Quickly now, reach out and receive it

For this could be your glorious hour

 

Joy to the world, He has risen, hallelujah

He's risen, hallelujah

He's risen, hallelujah, hallelujah


The angel up on the tombstone

Said He has risen, just as He said

Quickly now, go tell his disciples

That Jesus Christ is no longer dead


Joy to the world, He has risen, hallelujah

He's risen, hallelujah

He's risen, hallelujah

Hallelujah

EASTER SONG

Keith Green.


Dit prachtige lied is geschreven door Keith Green


Ik ken dit lied vooral van 2nd Chapter of Acts.


Dit lied gaat over de kans om opnieuw te beginnen, om een nieuw leven te krijgen.

Natuurlijk weet ik al jarenlang met mijn Christelijke opvoeding dat je opnieuw geboren kunt worden maar het was nog maar enkele jaren geleden dat ik werkelijk heel diep beleefde dat dit echt zo is.

Ik volgde het FLAGSHIP PROGRAMMA van Ellel Ministries in Lancaster UK en na 5 weken van studies volgde er een blok:

Heling door creativiteit.

En omdat ik erg veel ervaring heb met innerlijke heling door creativiteit was ik erg benieuwd naar deze 2 dagen van Ellel Ministries.

Ik schreef me in voor een half uurtje in het zwembad waar ik privé begeleiding zou krijgen van een lieve vrouw die zelf veel innerlijke heling had ontvangen vanuit het Moederhart van God.

Toen ik las in Psalm 27 en 131 dat God niet alleen Vader maar ook Moeder is heb ik nog dieper ontdekt dat opnieuw geboren worden begint in de Baarmoeder Gods.

Veel problemen en frustraties die je in je leven oploopt hebben hun oorsprong al liggen in de baarmoeder van je natuurlijke moeder en die draag je je leven lang mee tenzij je het wonder van de WEDERGEBOORTE ontvangt door geloof in de opstanding van Jezus uit de dood!

Bij de conceptie werd de oorsprong gelegd van jouw IK. Wie je bent en wie je zou worden toen je geboren werd. Je identiteit werd toen al bepaald. Je kreeg ook een “pakketje” met een unieke mix mooie en moeilijke karaktertrekken die je vader en moeder en opa’s en oma’s je ongevraagd meegaven. Dit noem je een geestelijke erfenis.

Een erfenis kan leuk zijn maar ook erg belastend.

Je wilt graag je mooie ZELF zijn.

Ik heb ook jarenlang geprobeerd om mijn mooie ZELF te zijn. Maar als je ouder wordt dan ben je ook gevormd door het leven dat niet altijd even leuk en makkelijk is. En hoe je op al die levensomstandigheden reageert hangt af van hoe je gevormd bent. 

Ik wil nu even terug gaan naar mijn ervaringen bij Ellel Ministries een aantal jaren geleden.

Ik had me jarenlang door genade staande weten te houden als Christen en toch voelde ik een diepe innerlijke gebrokenheid toen ik het FLAGSHIP PROGRAMMA begon. Een deel in mezelf was sterk gevormd door Gods helende Liefde en Levenskracht. Maar er was nog een deel van mijzelf verstopt dat zich onzeker en klein en niet geaccepteerd voelde. Jarenlang had ik dat keurig verborgen weten te houden en daar tijdens de weken in Lancaster durfde ik het om dat kleine zwakke deel open te laten leggen door de liefde en acceptatie die ik daar voelde.

Ik durfde mijn diepe angsten te laten zien en mijzelf te openen voor een diepere hemelse operatie door de Almachtige Chirurg die ook Hemelse Vader wordt genoemd!

En toen ik dat half uurtje in het kleine zwembad kwam en ik vertelde dat ik het “opnieuw geboren worden” echt wilde voelen, begreep ze mij.

Ze nam me in haar armen en legde heel liefdevol mijn hoofd tegen haar borst aan en droeg mij een aantal minuten door het water. Het water spoelde mijn tranen weg terwijl zij voor mij bad. Ze sprak een Moedergebed uit: “Ik heet je welkom mijn lieve kind, wat ben je mooi! Ik ben zo trots op jou en ik wil je zo graag gelukkig zien opgroeien en zien spelen en zien lachen en dansen!

Kom tevoorschijn mijn lieve kind!”

En opeens waren mijn tranen weggespoeld en voelde ik vanbinnen iets moois, iets nieuws. Het verdriet was weg en ik wilde “geboren worden”!

Deze ervaring gaf mij een diepere beleving van de betekenis van mijn doop. De heling werd compleet door deze ervaring!

Blijkbaar was mijn hart nog gescheurd en was een deel nog niet geheeld.

Daar in de weken bij Ellel Ministries ontving ik een geheeld hart. Daarom is de tekst uit psalm 86 zo duidelijk geworden in mijn leven: Jezus heeft mijn hart samengevoegd (verenigd) en geheeld.

Ik was vanbinnen nog gedeeld. Er was al veel veranderd door Gods Liefde maar ik had zelf jarenlang een deel verborgen gehouden uit angst en schaamte. Nu pas durfde ik mij te openen voor totale innerlijke genezing en bevrijding!

Wat een verademing!

Ik wil je aanmoedigen om je ook te openen en je gescheurde hart te laten helen door God.

Nadat ik deze bijzondere ervaring kreeg, gingen er 2 volle jaren voorbij van heling van het verstopte deel dat klein gebleven was. Ik had mij staande weten te houden in alle afwijzing die het leven bracht, Ik had geschuild bij Jezus toen de stormen kwamen die in alle jaren op mij inbeukten en ik had mijn kleine “zelf” beschermd met mijn grote sterke deel.

Maar in die 2 jaren nadat ik mijzelf durfde te openen werd ik compleet gemaakt. Mijn kleine zelf groeide op en verenigde zich met mijn sterke grote zelf tot een geheeld hart.

Jezus is opgestaan (na 2 dagen in het graf te hebben gelegen...!) om jou en mij een nieuw leven te geven. En als er nog een stukje in jezelf nooit die kans heeft gehad om te LEVEN dan moedig ik je aan om je valse schaamte af te leggen. In Gods Liefde is er geen plek meer voor angst en schaamte en weeskind-gevoelens van diepe afwijzing en “verlaten zijn”. Daar mag je ook je zwakke kleine “ik” geven aan Jezus en Hij zal het opwekken met Zijn Goddelijke Kracht!

Nu pas voel ik mij compleet.

Wat jammer dat veel christenen rond blijven lopen met innerlijke strijd en angsten en onzekerheden. Geen wonder dat Jezus bidt (in het Hogepriesterlijk gebed in Johannes 17), dat wij één zullen zijn. Die eenheid moet beginnen in je eigen hart. Als je gebroken hart geheeld en verenigd is, dan kun je eigenlijk pas gaan beginnen aan het werken aan herstel van gebroken relaties.

Eerst het wonder van een nieuw begin in jezelf en daarna dat wonder van herstel in relaties!

Ik wens je ook toe dat je met heel je hart opnieuw geboren wordt!Met deze afbeeldingen van de strandpalen hier op het strand in Zeeland wil ik graag nog iets vertellen.


Het is verbazingwekkend hoe de strandpalen door de weersinvloeden van eb en vloed door de jaren heen staande zijn gebleven. Er zijn scheuren in gekomen en delen zijn afgebroken maar toch staan de strandpalen nog overeind!

Zo mag je ook dankbaar zijn dat je er nog bent na alles wat je hebt meegemaakt in je leven. Je hebt alles overleefd. En Jezus omarmt ieder deel van jou. Je bent geliefd en bijzonder. Jezus houdt van gebroken mensen. Hij is juist gekomen voor de gebrokenheid in deze wereld.

Wat geweldig dat je nu niet meer hoeft te overleven, maar dat je mag gaan LEVEN!

Je mag opstaan uit je dood, En met Jezus opnieuw gaan Leven!


Categorieën: Real freedom/Echte vrijheid

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

517 reacties

Antwoord ukcopiersonline
7:34 op 19 augustus, 2022 
maglia belinelli floral cocktail dress for wedding petit sac decathlon scarpe prada uomo americas cup terranova abbigliamento on line milwaukee bucks nike shirt
ukcopiersonline https://www.ukcopiersonline.com/
Antwoord desnichons
7:34 op 19 augustus, 2022 
zaini s j organza bucket hat adidas sl 80 weiß gorra de los mets robe de chambre manche courte femme kleid vichy karo
desnichons https://www.desnichons.com/
Antwoord ninjapopgrip
7:34 op 19 augustus, 2022 
cocktailkleid weihnachten zaini donna liu jo acg bucket hat black adidas superstar jacke herren guess gorras pyjama bebe noel garcon
ninjapopgrip https://www.ninjapopgrip.com/
Antwoord tidyweekender
7:33 op 19 augustus, 2022 
tamaris sandale rot
tidyweekender https://www.tidyweekender.com/
Antwoord Marypaymn
4:54 op 19 augustus, 2022 
zoloft 225 quinolex toradol buy
Antwoord aethsrtjsr
0:34 op 18 augustus, 2022 
2009 kia sportage driver side sun visor puma kegelschuhe gorras tipo ingles prix robe justin alexander blumiges kleid für hochzeit samsung s20 led hülle
aethsrtjsr https://www.aethsrtjsr.com/
Antwoord cloudvisionsys
0:34 op 18 augustus, 2022 
armada ski hat air force 1 07 rosa aston martin red bull racing gorra robe noire longue grande taille heine kleidung handyhülle glitzer samsung s20
cloudvisionsys https://www.cloudvisionsys.com/
Antwoord rosascleaner
0:34 op 18 augustus, 2022 
robe bustier courte blanche hochzeitskleid 50er jahre stil rhinoshield hülle iphone 12 stilbag handytasche marque similaire birkenstock zapatillas marca lippi
rosascleaner https://www.rosascleaner.com/
Antwoord seasonalshoptips
0:34 op 18 augustus, 2022 
playeras fox hombre kleid apanage amazon manici o bag ravens bucket hat zalando lounge nike schuhe gorra rosa new york
seasonalshoptips https://www.seasonalshoptips.com/
Antwoord doorknobwrappers
0:33 op 18 augustus, 2022 
basquette dior femme zapatos economicos para mujer maglia celtic 2021 dresses for your 15th birthday sac gibeciere lancel salomon speedcross bambina
doorknobwrappers https://www.doorknobwrappers.com/
Antwoord fracingsand
14:13 op 17 augustus, 2022 
nike air jordan 1 ret low slip morilee long sleeve wedding dress nike dunk sail team red pink tory burch espadrilles vintage havana mellow sneaker oakley aviator nose pads
fracingsand http://www.fracingsand.com/
Antwoord Gredleade
17:41 op 16 augustus, 2022 
stromectol over the counter Viagra Generico Esiste
Antwoord sartelcit
14:36 op 14 augustus, 2022 
elite derek cox youth jersey minnesota vikings 37 road white nfl phoenix suns draft hat for sale yeezy 350 v2 black for sale nba jerseys new york knicks chauncey billups 4 white home jerseys mens 2015 nike nfl kansas city chiefs t shirts 23
sartelcit http://www.sartelcit.com/
Antwoord Ugopaymn
0:14 op 14 augustus, 2022 
amoxicillin fast delivery
Antwoord kbnmart
18:29 op 13 augustus, 2022 
men nike bills 52 preston brown white nfl vapor untouchable limited jersey nike knit cap with visor qr30 elite peyton manning mens jersey denver broncos 18 autographed road white nfl pandora heart wings necklace game kedric golston washington redskins womens alternate jersey 64 80th anniversary nfl burgundy red
kbnmart http://www.kbnmart.com/
Antwoord tenergys
18:29 op 13 augustus, 2022 
jalen hurts jersey black cheap ohio state football jerseys oakley ruby iridium ray ban mod 3447 nike tear away brown lakhnavi frock suit
tenergys http://www.tenergys.com/
Antwoord mainoste
17:47 op 12 augustus, 2022 
hi pink prizm morilee long sleeve wedding dress nike dunk sail team red pink tory burch espadrilles vintage havana mellow sneaker oakley aviator nose pads
mainoste http://www.mainoste.com/
Antwoord Markpaymn
15:07 op 9 augustus, 2022 
zofran over the counter
Antwoord adgeminco
18:33 op 8 augustus, 2022 
boston red sox baseball caps cheap uk towing off the shoulder empire waist wedding dress san francisco giants straw hat zero michael kors iphone 8 plus wallet case 14k gold charm bracelet pandora
adgeminco http://www.adgeminco.com/